Cartof cu hering şi creveţi
PrinteazaO reteta delicioasa de cartof cu: unt, smantana, ceapa verde, branza de vaci, usturoi, creveti, hering afumat, mustar, oregano, sare, piper.
- 8 cartofi
- 50 g unt
- 100 ml smântână
- o legătură ceapă verde
- 100 g brânză de vaci
- 3 căţei de usturoi
- 500 g creveţi fierţi
- două fileuri heririg afumat
- o lingură cu muştar
- o lingură cu oregano uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se spală bine de pământ şi se fierb în apă cu puţină sare 10 minute. Se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe, se aşază pe o tavă şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu până pot fi pătrunşi cu dinţii unei furculiţe şi se scot pe un platou. Se taie în jumătăţi, se scobesc la mijloc cu o lingură şi se lasă să se răcească.
Smântână se amestecă împreună cu brânza de vaci, muştarul, sare şi piper după gust. Se adaugă ceapa verde tăiată rondele subţiri, usturoiul pisat şi itiiezul de cartofi.
Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se fitroduce la rece. Cartofii se presară cu felii de unt şi se introduc în cuptor pentru 10 minute.Se scot, se toarnă crema, se presară bucăţi de hering şi se pun creveţii.
Cartof cu hering şi creveţi
Pofta buna!