Cartof umplut cu pui
PrinteazaO reteta delicioasa de cartof umplut cu: dovlecel, piept de pui, smantana, faina, iaurt, usturoi, ulei de masline, marar, sare, piper.
- 4 cartofi mai mari
- un dovlecel
- doi piepţi de pui
- 200 ml smântână
- 100 ml iaurt
- 150 g făină
- 6 căţei de usturoi
- 250 ml ulei de măsline
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Piepţii de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie bucăţi mai mici. Se condimentează şi se prăjesc în ulei încins. Când sunt gata, se scot cu o spumieră într-un castron şi se acoperă cu un capac. în uleiul rămas se prăjesc rondele de dovlecei condimentate, se scot şi se pun lângă bucăţile de pui.
Cartofii se spală bine de pământ şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 20 de minute. Se scot din apă, se aşază pe o tavă şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu până ce pot fi pătrunşi cu dinţii unei furculiţe, se scot pe un platou şi se taie jumătăţi, fără să se desprindă părţile
Pe o jumătate de cartof se pun rondele de dovlecel, bucăţi de carne, se presară cu mărar tocat şi se acoperă cu jumătatea de cartof rămasă.
Cartof umplut cu pui
Pofta buna!