Cartofi a la Provence
PrinteazaCartofi a la Provence din: cartofi, oua, smantana, lapte, spanac, carnati polonezi, condiment Provence, parmezan, sare, piper.
- 600 g cartofi
- 3 ouă
- 200 ml smântână
- 100 ml lapte
- 100 g spanac
- 200 g cârnaţi polonezi
- condiment Provence
- 50 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, apoi se pun deoparte să se răcească. Se fierb două ouă, iar când sunt gata, se dau printr-un jet de apă rece. Intre timp, se bate spumă smântână cu oul rămas şi cu laptele. Se condimentează după gust cu sare şi piper. Se adaugă spanacul crud, tăiat mărunt.
Se curăţă cartofii şi se taie rondele. Se unge cu unt o cratiţă şi se aşază un rând de cartofi, apoi 5-6 rondele de ouă şi se toarnă o treime din sosul de smântână. Se taie felii cârnaţii şi se pun câteva rondele peste sos.
Se condimentează cu o linguriţă de condiment Provence, apoi se repetă straturile până se termină ingredientele, având grijă ca ultimul rând să fie de cartofi. Se presară parmezanul, după care se dă vasul la cuptor pentru 25 de minute.
Pofta buna!