Cartofi a la Provence

Printeaza

Cartofi a la Provence din: cartofi, oua, smantana, lapte, spanac, carnati polonezi, condiment Provence, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi a la Provence

  • 600 g cartofi
  • 3 ouă
  • 200 ml smântână
  • 100 ml lapte
  • 100 g spanac
  • 200 g cârnaţi polonezi
  • condiment Provence
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, apoi se pun deoparte să se răcească. Se fierb două ouă, iar când sunt gata, se dau printr-un jet de apă rece. Intre timp, se bate spumă smântână cu oul rămas şi cu laptele. Se condimentează după gust cu sare şi piper. Se adaugă spanacul crud, tăiat mărunt.

Se curăţă cartofii şi se taie rondele. Se unge cu unt o cratiţă şi se aşază un rând de cartofi, apoi 5-6 rondele de ouă şi se toarnă o treime din sosul de smântână. Se taie felii cârnaţii şi se pun câteva rondele peste sos.

Se condimentează cu o linguriţă de condiment Provence, apoi se repetă straturile până se termină ingredientele, având grijă ca ultimul rând să fie de cartofi. Se presară parmezanul, după care se dă vasul la cuptor pentru 25 de minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.