Cartofi acordeon

Printeaza

Cartofi acordeon din: cartofi, ulei sau unt, sare, bacon, smantana, ceapa verde.

Ingrediente:Cartofi_acordeon

  • 10 cartofi aurii
  • 100 g unt sau ulei
  • sare

Pentru servit:

  • 150 g bacon
  • smântână
  • ceapă verde

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală foarte, foarte bine şi se taie felie după felie fără a le despărţi.

Se pun cartofii într-un vas de cuptor şi se ung cu jumătate din cantitatea de unt topit. Se presară cu sare şi se dau la cuptor pentru 30 de minute.

Intre timp, baconul se taie cât mai mărunt si se rumeneşte într-o tigaie fără ulei.

Se scot cartofii, se ung cu restul de ulei si se mai lasă la cuptor 30 de minute. Se aduc la masă cu smântână, ceapă verde si bacon.

Cartofi acordeon

Cartofi_acordeon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.