Branzoaice din aluat de cartofi din: cartofi, branza, ulei, faina, zahar, ou. Ingrediente: 500 g cartofi 5 linguri cu brânză de vaci 1 linguriţă cu făină 1 linguriţă cu ulei 1 lingură cu zahăr 1 ou Mod de preparare: Fierbem cartofii, bine spălaţi în apă caldă, la foc potrivit. După 30 minute îi scoatem, […]
Cartofi in aluat
PrinteazaCartofi in aluat din: cartofi noi, ouă, faină, piper măcinat, lapte, ulei, sare.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi mici
- 2 ouă
- 4 linguri faină
- piper măcinat
- 1 cană lapte
- 1 cană ulei
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii de coajă, se spală în mai multe ape reci şi se lasă într-un castron adânc, cu puţină sare deasupra lor.
Se face lin aluat subţire din două ouă bătute bine, patru linguri de faină, puţină sare şi o cană lapte.
Aluatul se omogenizează şi se trec cartofii prin el.
Se îngroaşă aluatul, în aşa fel încât să se ţină pe cartofi şi să nu curgă. Se pun cartofii în ulei încins şi se prăjesc până când prind o crustă aurie.
Uleiul se pune într-o cratiţă adâncă de tuci sau în ceaun. Se servesc calzi, cu salată de sezon.
Pofta buna!
poate iti place si:
Branzoaice din aluat de cartofi
Cordon bleu din aluat de cartofi
cartofi, unt, oua, sare, faina, boia, cascaval, sunca, pesmet. Ingrediente: 500 g cartofi 500 g unt 2 ouă sare 150-200 g făină pesmet boia 100 g caşcaval 100 g şuncă Mod de preparare: Pentru aluat se pun la fiert cartofii curăţaţi, în apă cu puţină sare. Se […]
Prajitura fina din aluat cu cartofi
cartofi, oua, lamaie, rom, zahar, smantana, praf de copt, sare, pesmet, unt. Ingrediente: 500 g cartofi 3 ouă 2 linguri cu răzătură de lămâie 2 linguri cu rom 1 pahar mare cu zahăr 1 pahar mijlociu cu smântână 1 praf de copt 1/2 linguriţă cu sare 4 linguri […]
Pofta buna!