Cartofi americani

Printeaza

 Cartofi americani

Ingrediente:Cartofi americani

  • 1 kg cartofi
  • 3 cepe
  • 11/2 pahar lapte
  • 3 linguri de smintană
  • sare
  • 150 g unt
  • 1 păhărel whisky
  • 60 g parmezan sau caşcaval
  • 1/2 lingură de făină
  • boia

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb şi se taie felii. Se face apoi un sos alb cu unt, făină, sare, lapte, smantană, cu boia şi whisky.

Ceapa se taie felii subţiri, se înăbuşă timp de 10 minute cu 30 g unt şi 4 linguri supă sau apă.

Cartofii se amestecă cu sosul şi ceapa şi se pun într-un vas de gratinat.

Se presară cu parmezanul ras şi cu unt topit, apoi se gratinează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.