Cartofi cu ardei verde
PrinteazaCartofi cu ardei verde din: cartofi, sare, ulei de masline, salote, usturoi, patrunjel, ardei.
Ingrediente:
- 750 g cartofi mici pentru fiert
- sare de mare
- 3 linguri de ulei de măsline
- 5 şalote tăiate mărunt
- 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
- 1/2 legătură de pătrunjel tocat mărunt
- 1 ardei verde tăiat cubulete
Mod de preparare:
Cartofii se perie, se spală şi se fierb în apă foarte sărată circa 15-20 de minute, apoi se scurg.
Se călesc în 3 linguri încinse de ulei de măsline usturoiul, şalotele, ardeiul şi pătrunjelul, până se rumenesc.
Se toarnă peste cartofii scurşi şi se presară pe deasupra sare.
Oala se scutură pe foc într-o parte şi cealaltă, până când s-a amestecat totul bine. Cartofii se servesc imediat.
Cartofi cu ardei verde
Pofta buna!