Cartofi cu bacon si broccoli
PrinteazaCartofi cu bacon si broccoli din: cartofi, bacon, smantana, broccoli, sare, piper.
- 8 cartofi
- 200 g bacon
- 240 ml smantana maturata
- broccoli
- sare
- piper
pentru creme fraiche:
- 240 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura cu lapte batut
Mod de preparare:
Pentru creme fraîche, amestecă smântână cu laptele bătut, lasă 6-8 ore la temperatura camerei, apoi minimum 24 de ore la rece.
Fierbe în apă cu sare câteva bucheţele de broccoli, dar să rămână crocante. Scurge-le şi rupe-le în bucăţi mai mici.
Fierbe cartofii în coajă în apă cu sare. Taie baconul în cubuleţe şi rumeneşte-l într-o tigaie fără ulei.
Taie cartofii pe lungime, scobeşte miezul cât să nu-i sfărâmi. Pune miezul în smântână maturată. Amestecă, sărează şi piperează.
Umple cartofii cu amestecul de smântână, presară deasupra bacon şi broccoli şi serveşte.
Cartofi cu bacon si broccoli
Pofta buna!