Cartofi cu bacon si cascaval

Printeaza

Cartofi cu bacon si cascaval din: cartofi, bacon, lapte, smantana, usturoi, cascaval, sare, piper.

Ingrediente: Cartofi_cu_bacon_si_cascaval

  • 800 g cartofi
  • 150 g bacon
  • 300 ml lapte
  • 200 ml smântână
  • 3 căţei de usturoi
  • 150 g caşcaval ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi se taie rondele cât mai fine care se pun într-o oală cu usturoiul, sare şi piper.

Se toarnă laptele şi smântână şi se fierb astfel 30 de minute, la foc mic, amestecând din când în când.

Intre timp, baconul tăiat mărunt se căleşte într-o tigaie fără ulei şi se scoate pe şervetele de hârtie.

Intr-un vas de cuptor se pun straturi de cartofi şi caşcaval, se toarnă laptele cu smântână si se acoperă cu caşcaval ras.

Se lasă la cuptor 10 minute.

Cartofi cu bacon si cascaval

Cartofi_cu_bacon_si_cascaval

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Cartofi umpluti cu piept de pui si telina

Cartofi umpluti cu piept de pui si telina

Cartofi umpluti cu piept de pui si telina din: cartofi, piept de pui, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, unt, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi mari un piept de pui 4 morcovi un pâstârnac o felie rădăcina de telina o ceapa 50 g unt 1/2 legatura marar 2-3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: […]

 

Cartofi umpluti cu piept de pui

Cartofi umpluti cu ciuperci si branza

Cartofi umpluti cu ciuperci si branza din: cartofi, ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper, rosii, patrunjel, branza topita. Ingrediente: 8 cartofi mari o conservă mica ciuperci o ceapa 3 linguri ulei sare piper Pentru ornat: brănza topita roşii pătrunjel   Mod de preparare: Ciupercile se trec sub jet de apă rece şi se lasă la scurs. Cartofii […]

 

Cartofi umpluti cu zacusca

Cartofi umpluti cu bacon

Cartofi umpluti cu bacon din: cartofi, unt, bacon, cascaval, smantana, sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 50 g unt 100 g bacon afumat 100 g caşcaval ras 100 ml smântână sare   Mod de preparare: Cartofii foarte bine spălaţi se pun la fiert în coajă. Se lasă 25 de minute, se scurg şi se lasă la […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.