Cartofi cu bacon, ceapa si smantana
PrinteazaCartofi cu bacon, ceapa si smantana din: ceapa, smantana, cartofi, bacon, vin, branza, usturoi, sare si piper.
- 400 g ceapa
- 100 ml smantana
- 1 kg cartofi
- 300 g bacon
- 1 pahar vin alb
- 150 g branza
- 2 catei usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă, în apă sărată, după care îi laşi la scurs. într-o tigaie unsă cu puţin ulei, rumeneşti bucăţile de bacon, peste care pui ceapa feliată.
După câteva minute, scuturi energic tigaia şi pui vinul, smântână, sare şi piper. După 2 minute, opreşti focul.
Cartofii scurşi şi răciţi, îi cureţi şi îi feliezi foarte fin. într-un vas de yena cu pereţii bine frecaţi cu căţei de usturoi, aşezi uniform rondelele de cartofi, sosul de bacon şi ceapă.
Deasupra pui brânza tăiată cubuleţe şi presărată cu piper.
In cuptorul deja încins introduci vasul de yena pentru 15-20 de minute, timp suficient cât Să se îmbrace cartofii şi restul de amestec într-o pânză mătăsoasă de brânză.
Serveşti preparatul cald.
Cartofi cu bacon, ceapa si smantana
Pofta buna!