Cartofi cu bacon, ceapa si smantana

Printeaza

Cartofi cu bacon, ceapa si smantana din: ceapa, smantana, cartofi, bacon, vin, branza, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Cartofi_cu_bacon_ceapa_si_smantana

  • 400 g ceapa
  • 100 ml smantana
  • 1 kg cartofi
  • 300 g bacon
  • 1 pahar vin alb
  • 150 g branza
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă, în apă sărată, după care îi laşi la scurs. într-o tigaie unsă cu puţin ulei, rumeneşti bucăţile de bacon, peste care pui ceapa feliată.

După câteva minute, scuturi energic tigaia şi pui vinul, smântână, sare şi piper. După 2 minu­te, opreşti focul.

Cartofii scurşi şi răciţi, îi cureţi şi îi feliezi foarte fin. într-un vas de yena cu pereţii bine frecaţi cu căţei de usturoi, aşezi uniform rondele­le de cartofi, sosul de bacon şi ceapă.

Deasupra pui brânza tăiată cubuleţe şi presărată cu piper.

In cuptorul deja încins introduci vasul de yena pentru 15-20 de minute, timp suficient cât Să se îmbrace cartofii şi restul de amestec într-o pânză mătăsoa­să de brânză.

Serveşti preparatul cald.

Cartofi cu bacon, ceapa si smantana

Cartofi_cu_bacon_ceapa_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.