Cartofi cu bacon şi rozmarin la cuptor
PrinteazaO reteta de cartofi cu bacon si rozmarin la cuptor din: cartofi, bacon, smantana, marar, rozmarin, ulei de masline, sare, piper si ardei iute.
- 6-8 cartofi noi, de mărime medie
- 100 gr. bacon sau şuncă de Parma, tăiate subţire
- 1 pahar mic de smântână
- o legatură de mărar
- câteva crenguţe de rozmarin proaspăt sau uscat
- ulei de măsline
- sare
- piper
- un ardei iute uscat
Mod de preparare:
Cartofii se curaţă de coajă, se spală bine, se taie în sferturi şi se pun într-un castron. Se adaugă uleiul de măsline, sarea, piperul şi ardeiul iute, se amestecă bine, astfel încât cartofii să ia contact cu uleiul. Se pun într-un vas termorezistent iar deasupra se presară frunzele de rozmarin şi se adaugă un pahar cu apă.
Se lasă la cuptor timp de 30 – 45 de minute. După primele 20 de minute de coacere se pun şi feliile de bacon pentru a se rumeni. Smântâna se amestecă împreuna cu o jumătate din legătura de mărar, un praf de sare şi unul de piper şi cu zeama de la o jumătate de lămâie.
Cartofii se aşază pe farfurie, cu feliuţele de bacon deasupra lor. Din loc în loc se presară smântână. La final se ornează cu restul de mărar.
Cartofi cu bacon şi rozmarin la cuptor
Pofta buna!