Cartofi cu bacon
PrinteazaCartofi cu bacon din: cartofi, rozmarin, bacon, piper, unt si smantana.
- 12 cartofi mici fierti in coaja
- 4 fire mari rozmarin
- 24 felii bacon
- piper
- 50 g unt
- 200 g smantana
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii. Se spală rozmarinul, se şterge şi se rup acele. Se suprapun câte 2 felii de bacon şi se presară deasupra 3/4 din cantitatea de rozmarin.
Se crestează cartofii pe lung, se depărtează puţin jumătăţile (astfel încât să nu se detaşeze complet) şi se piperează.
Se aşază înăuntru restul de rozmarin şi fulgi de unt. Se presează puţin jumătăţile, ca să se apropie, şi se înfăşoară fiecare cartof în felii de bacon.
Se aşază pe grătar, deasupra unei bucăţi de folie de aluminiu, şi se frig cca 10-12 min.
Se întorc de pe o parte pe alta de mai multe ori în acest timp. Se servesc cu smântână.
Cartofi cu bacon
Pofta buna!