Cartofi cu boia si usturoi

Printeaza

Cartofi cu boia si usturoi din: cartofi, boia de ardei iute si dulce, usturoi, sare grunjoasa, piper, ulei si marar.

Ingrediente:

  • 12 cartofi
  • un vârf de cuţit boia de ardei iute
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 lingură sare grunjoasă
  • un vârf de cuţit piper proaspăt măcinat
  • 50 ml ulei
  • 2-3 fire de mărar

 

Mod de preparare:

Cartofi cu boia si usturoi: Spălaţi cartofii fără a-i curăţa de coajă, apoi tăiaţi-i în sferturi. Scurgeţi-i de apă şi ştergeţi-i cu un şervet de bucătărie.

Puneţi cartofii într-un castron şi turnaţi peste ei ulei, apoi amestecaţi-i bine, astfel încât să se ungă peste tot cu ulei.

Amestecaţi boiaua dulce cu cea iute şi cu piperul proaspăt măcinat. Presăraţi acest amestec peste car­tofi.

Adăugaţi usturoiul, pisat împreună cu sarea grunjoasă şi 2 linguri apă, amestecaţi bine ingredientele, puneţi-le într-o tavă, presăraţi mărarul peste ei şi puneţi tava în cuptorul încins.

Coaceti-i la foc potrivit, până ce se pătrund şi se rumenesc bine. Serviţi cartofii calzi.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.