Cartofi Bombay

Printeaza

Cartofi Bombay

Cartofi BombayAceastă mâncare ilustrează perfect maxima conform căreia „mai puţin înseamnă mai mult’’. Este o garnitură uşor de preparat, din cartofi, ceapă şi condimente, care poate fi servită împreună cu orice mâncare sud-asiatică.

Condimentele uzuale sunt curcumâ, chimion turcesc şi boabe de muştar. Alte variante conţin ghimbir, usturoi, ardei iuţi, coriandru şi maşala. De asemenea, mâncarea poate fi îmbunătăţită cu roşii tăiate bucăţi şi iaurt. Cei care vor să se aventureze şi mai departe, pot prepara din bucăţile de cartofi condimentate mici chiftele, care se prăjesc în tigaie şi se servesc cu chutney.

in privinţa cartofilor folosiţi, unii preferă cartofii noi, alţii cartofii mai tari, cu o textură mai elastică.

Cartofii au fost aduşi de portughezi în India, în secolul XVI. Când au sosit în regiunea Mumbai, portughezii i-au dat acesteia numele de Bombaim. Britanicii care au ajuns în India în secolul XVII i-au schimbat numele în Bombay. Zeiţa antică Mumbadevi, al cărei nume îl purta iniţial această regiune, nu a apreciat cartofii portughezilor şi a readus lucrurile la rormal: numele a redevenit Mumbai în 1995.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.