Cartofi cu branza si usturoi la cuptor
PrinteazaCartofi cu branza si usturoi la cuptor din: cartofi, telemea, ceapa verde, usturoi, smantana, lapte, sare, piper, unt, pesmet, cascaval, boia de ardei.
Ingrediente:
- 700-800 g cartofi
- 200 g telemea
- 2-3 fire de ceapă verde
- 5-6 căţei de usturoi
- 1 ceaşcă smântână
- 150 ml lapte
- sare, piper
- 25 g unt pentru uns tava
- 1 lingură pesmet
- 2 linguri caşcaval ras
- 1 linguriţă boia de ardei
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai rondele groase de 3-4 mm. Ceapa şi usturoiul le cureţi, le speli şi le toci mărunt.
Razi brânza şi o amesteci cu smântână. Adaugi laptele şi condimentezi cu sare şi piper.
Ungi un vas termorezistent cu unt şi îl tapetezi cu pesmet.
Pui straturi succesive de cartofi, o parte din ceapă şi usturoiul fin tocate şi câte o porţie din compoziţia de lapte cu brânză şi smântână.
Coci preparatul în cupfbrul încins, la foc potrivit, timp de 20 de minute.
Scoţi apoi tava din cuptor şi presari caşcavalul şi boiaua de ardei.
Pui din nou la cuptor şi mai coci, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Cartofi cu branza si usturoi la cuptor
Pofta buna!