Cartofi cu carne tocata
PrinteazaO reteta delicioasa de cartofi cu carne tocata din: cartofi, sare, carne tocata, ulei, usturoi, bulion, rosii, zahar, parmezan, rosii cherry, busuioc si piper.
- 8 cartofi rosii
- sare
- 400 g carne tocata
- 4 linguri ulei
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri bulion
- 1 cutie rosii decojite
- zahar
- 70 g parmezan ras
- 12 rosii cherry
- 4 fire busuioc
- parmezan
- piper
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare cca 25 min. Se prăjeşte carnea tocată în ulei încins. Se usturoiul şi se adaugă la carnea tocată, împreună cu bulion şi roşii decojite. Se fierbe fără capac 2 min. Se condimentează cu sare, piper şi un praf de zahăr.
Se scurg cartofii şi se taie jumătăţi. Se scobesc cu o lingurita si se lasa o margine de circa 5 cm grosime. Se taie cuburi miezul de cartofi si se inglobeaza sosul bolognez, cu 50 g parmezan ras. Se incinge cuptorul la 210 C.
Se unge cu pensula cu ulei de masline o tava metalica. Se aseaza inauntru jumatatile de cartofi si se umplu cu amestecul de carne; se presara 20 g parmezan ras.
Rosiile cherry se taie jumatati, se sareaza si se pipereaza si se repartizeaza in forma. Se coc la mijlocul cuptorului 20-25 de minute. La final se presara peste el fasii de frunze de busuioc si parmezan ras.
Cartofi cu carne tocata
Pofta buna!