Cartofi cu carne de vacă

Printeaza

Cartofi cu carne de vacă

Ingrediente:

  • 500 g carne
  • 2 linguri untură
  • 2-3 cepe
  • 500 g cartofi
  • 2 lin­guri bulion
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • sare
  • puţin cimbru (facultativ)

 

Mod de preparare:

Cartofi cu carne de vacă: Carnea spălată se taie în bucăţi, se sărează puţin şi se pune la prăjit în untură.

Cînd începe să se rumenească, se adaugă ceapa mărunt tocată crudă sau se lasă să se prăjească pînă se îngălbeneşte, apoi se adaugă apă cît să acopere carnea.

Se fierbe la foc încet, acoperit, pînă ce carnea este aproapegata, apoi se adaugă bulionul, boiaua, sarea, puţin cimbru şi cartofii tăiaţi în două sau în patru (depinde de mărime).

Dacă este nevoie se mai adaugă apă pentru ca să fie cartofi aco­periţi.

Se lasă să fiarbă la foc foarte mic pînă cînd cartofii sînt fierţi şi mîncarea bine scăzută.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.