Cartofi cu carne de vita si condimente
PrinteazaCartofi cu carne de vita si condimente din: cartofi noi, camote (cartofi dulci),porumb, chayote verde, chayote vernil mai deschis, rădăcini de yucca, rădăcină de tiquisque, carne de vită, varză, ceapa, banană verde (platano), elină apio, usturoi, ardei roşu, frunze de dafin.
Ingrediente:
- 3-4 cartofi noi
- 5-6 camote (cartofi dulci)
- 2 bucăţi de porumb
- 1 chayote verde
- 1 chayote vernil mai deschis
- 1-2 rădăcini de yucca
- 1 rădăcină de tiquisque
- 500-600 g carne de vită
- 1/2 kg varză
- 1-2 cepe
- 1 banană verde (platano)
- 2-3 fire ţelină apio
- 1/2 căpăţână usturoi
- 1 ardei roşu
- 2 frunze de dafin
Mod de preparare:
Speli şi cureţi de coajă cartofii noi, cartofii dulci (camote), yucca şi tiquisque, le tai în bucăţi mai mici. D
acă nu sunt mari le poţi lăsa şi întregi. Cureţi porumbul de frunze şi mătase, îl speli şi îl rupi în bucăţi mai mici.
Cureţi de coajă chayotele şi îl tai în bucăţi potrivite.
Banana o tai şi pe ea în bucăţi mai mici. Ceapa o tai mărunt, la fel şi ţelina apio şi ardeiul, usturoiul îl cureţi şi îl pisezi.
Varza o tai în sferturi. Carnea o tai în cuburi potrivite şi o pui la foc timp de 30 de minute, în oala sub presiune, cu ceapa şi ţelina, după care adaugi celelalte legume.
Laşi să fiarbă timp de 1 h-1 h 1/2, după care verifici dacă legumele sunt fierte. Sărezi şi piperezi, adaugi frunzele de dafin şi laşi să mai fiarbă 5-7 minute fără capac.
Apoi scoţi legumele din oala sub presiune şi serveşti această mâncare după cum se vede în imagine.
Această mâncare o poţi servi acompaniată şi de orez. într-o cratiţă potrivită pui ulei, toci o ceapă, un ardei roşu si 2-3 fire de cimbru.
După ce s-au înmuiat legumele, adaugi orezul, spălat în prealabil şi mai laşi pe foc, adăugând apă la fierbere. Dai la cuptor maxim 25 de minute.
Cartofi cu carne de vita si condimente
Pofta buna!
Reteta asta merita incercata