Cartofi cu carne de vită

Printeaza

Cartofi cu carne de vită

Ingrediente:

  • 700 g carne de vită
  • 1,200 kg cartofi
  • 120 g ulei
  • 1 lingură de bulion (200 g roşii sau boia dulce)
  • sare
  • 2 cepe
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 200g smîntînă

 

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei, apoi se pune ceapa tocată şi, cînd este foarte puţin colorată, se stinge cu apă.

Se fierbe în con­tinuare şi se pun şi cartofii curăţaţi (sferturi sau optimi).

Cînd carnea şi cartofii sînt aproape gata, se adaugă bulionul şi se dau la cuptor circa 20 minute.

La urmă se pune pătrunjelul tocat. Smantana se serveşte separat.

Se poate prepara şi cu cartofi noi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.