Cartofi cu carne de vită
PrinteazaCartofi cu carne de vită
Ingrediente:
- 700 g carne de vită
- 1,200 kg cartofi
- 120 g ulei
- 1 lingură de bulion (200 g roşii sau boia dulce)
- sare
- 2 cepe
- 1 legătură de pătrunjel
- 200g smîntînă
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei, apoi se pune ceapa tocată şi, cînd este foarte puţin colorată, se stinge cu apă.
Se fierbe în continuare şi se pun şi cartofii curăţaţi (sferturi sau optimi).
Cînd carnea şi cartofii sînt aproape gata, se adaugă bulionul şi se dau la cuptor circa 20 minute.
La urmă se pune pătrunjelul tocat. Smantana se serveşte separat.
Se poate prepara şi cu cartofi noi.
Pofta buna!