Cartofi la tigaie cu ceapa si usturoi din: cartofi, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă mare 1 căţel de usturoi 350 g roşii 30 ml ulei de măsline sare piper pătrunjel tocat pentru ornat Mod de preparare: Cartofii se curăţă bine cu o periuţă. Ceapa se cojeşte şi […]
Cartofi cu ceapa si spanac
PrinteazaCartofi cu ceapa si spanac din: ceapa, rosii, spanac, cartofi, ulei, sare, piper.
Spanacul este o sursă bună de vitamine și minerale, precum vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu și potasiu. De asemenea, conține antioxidanți și flavonoide, cum ar fi quercetina și kaempferol, care au efecte benefice asupra sănătății.
Este important de menționat că spanacul conține acid oxalic, care poate inhiba absorbția calciului și a altor minerale esențiale în organism. Prin urmare, este important să consumi spanacul în cantități moderate și să îl combini cu alte surse de nutrienți pentru a asigura o absorbție optimă.
- 4 cartofi
- o ceapă mare
- 2 roşii
- 400 g spanac
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi se pun la fiert în apă cu un praf de sare.
Ceapa tăiată mărunt se pune la călit în ulei şi se adaugă roşiile, după ce ceapa a devenit translucidă.
Se presară sare şi piper, se lasă 2-3 minute si apoi se adaugă cartofii bine scurşi.
Se lasă pe foc aproximativ 5 minute amestecând şi apoi se pune spanacul. Se mai lasă maximum 10 minute pe foc.
Se potriveşte de sare şi piper şi se serveşte.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cartofi la tigaie cu ceapa si usturoi
Pofta buna!