Cartofi Chapati – specialitate pakistaneza

Printeaza

Cartofi “Chapati” – specialitate pakistaneza din: cartofi noi, băţ de scorţişoară, usturoi, piper, seminţe de chimen, nucşoara, seminţe de coriandru, seminţe de rodii, unt sau ulei, făină, sare, praf de curyy.

Ingrediente:Cartofi Chapati

  • 30 g cartofi noi
  • 1 băţ de scorţişoară de 2,5 cm lungime
  • 5 căţei de usturoi
  • 15 boabe de piper
  • un vârf de cuţit de seminţe de chimen
  • 2 nucşoare
  • 15 g seminţe de coriandru
  • 15 g seminţe de rodii
  • 300 g unt sau ulei
  • 50 g făină
  • sare şi praf de curyy, după gust

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii pentru o jumătate de oră. Curăţaţi-i de coajă când se răcesc. Puneţi toate condimentele rădăcinoâse şi amestecaţi, zdrobind cartofii, înmuiaţi o sută mde grame de unt în făină cu puţină apă sărată.

Frământaţi până ce devine un amestec omogen. Faceţi mingiuţe, întindeţi cu ajutorul unui roler, până devin subţiri, daţi prin unt şi prăjiţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.