Cartofi Chapati – specialitate pakistaneza
PrinteazaCartofi “Chapati” – specialitate pakistaneza din: cartofi noi, băţ de scorţişoară, usturoi, piper, seminţe de chimen, nucşoara, seminţe de coriandru, seminţe de rodii, unt sau ulei, făină, sare, praf de curyy.
- 30 g cartofi noi
- 1 băţ de scorţişoară de 2,5 cm lungime
- 5 căţei de usturoi
- 15 boabe de piper
- un vârf de cuţit de seminţe de chimen
- 2 nucşoare
- 15 g seminţe de coriandru
- 15 g seminţe de rodii
- 300 g unt sau ulei
- 50 g făină
- sare şi praf de curyy, după gust
Mod de preparare:
Fierbeţi cartofii pentru o jumătate de oră. Curăţaţi-i de coajă când se răcesc. Puneţi toate condimentele rădăcinoâse şi amestecaţi, zdrobind cartofii, înmuiaţi o sută mde grame de unt în făină cu puţină apă sărată.
Frământaţi până ce devine un amestec omogen. Faceţi mingiuţe, întindeţi cu ajutorul unui roler, până devin subţiri, daţi prin unt şi prăjiţi.
Pofta buna!