Cartofi cu chimen
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de cartofi cu chimen din: cartofi, seminte de chimen, ulei de masline, boia de ardei dulce, ceapa, zahar, sare si piper.
- 800 g cartofi
- 2 linguri seminte de chimen
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 4 cepe
- 1 lingura zahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi cartofii în coajă, lăsaţi-i la răcit şi apoi curăţaţi-i. Tăiaţi ceapa şi căliţj-o în ulei, împreună cu seminţele de chimen. Adăugaţi sare şi piper. Când ceapa începe să se îngălbenească, adăugati zahărul şi boiaua şi mai lăsaţi la foc potrivit 5 minute.
Amestecaţi în vas, ca să nu se prindă. Tăiaţi cartofii în cubuleţe şi puneţi-i peste ceapa caramelizată, apoi amestecaţi, lăsând vasul la foc 3 minute încă.
Cartofi cu chimen
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cartofi cu chimen