Cartofi şi ciuperci la tigaie
PrinteazaO reteta delicioasa de cartofi si ciuperci la tigaie din: cartofi, ciuperci, ceapa, oua, sare, piper, piper cayenne, chimen, bacon, ulei, arpagic verde.
- 800 g de oartofi fierţi cu o zi înainte
- 100 g de ciuperci champignon
- 2 cepe
- 4 ouă
- sare
- piper
- piper cayenne
- chimen
- 6 felii de bacon (kaizer afumat)
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură de arpagic verde tăiat inele
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii de coajă, pregătiţi ciupercile, curăţaţi ceapa şi tăiaţi totul rondele sau fâşii. Bateţi ouăle cu sarea, piperul cayenne şi chimenul. Prăjiţi bacon-ul pe ambele părţi până devine crocant, apoi lăsaţi-l să se scurgă pe un şervet de bucătărie.
Prăjiţi ciupercile în grăsimea rămasă de la şuncă, apoi scoa- teţi-le pe o farfurie. Incingeţi alt ulei în care prăjiţi rondelele de cartofi cca. 5 minute, având grijă să nu se ardă, apoi adăugaţi ceapa şi continuaţi să prăjiţi totul încă 5 minute. Adăugaţi ciupercile. Turnaţi amestecul cu ouă şi prăjiţi totul la foc redus cca. 10 minute.
Tăiaţi feliile de bacon bucăţi şi presăraţi-le peste mâncare. La final, presăraţi arpagicul verde.
Cartofi şi ciuperci la tigaie
Poftă bună!