Cartofi şi ciuperci la tigaie

Printeaza

O reteta delicioasa de cartofi si ciuperci la tigaie din: cartofi, ciuperci, ceapa, oua, sare, piper, piper cayenne, chimen, bacon, ulei, arpagic verde.

Ingrediente:Cartofi şi ciuperci la tigaie

  • 800 g de oartofi fierţi cu o zi înainte
  • 100 g de ciuperci champignon
  • 2 cepe
  • 4 ouă
  • sare
  • piper
  • piper cayenne
  • chimen
  • 6 felii de bacon (kaizer afu­mat)
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingură de arpagic verde tăiat inele

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii de coa­jă, pregătiţi ciupercile, curăţaţi ceapa şi tăiaţi totul rondele sau fâşii. Bateţi ouăle cu sarea, piperul cayenne şi chimenul. Prăjiţi bacon-ul pe am­bele părţi până devine crocant, apoi lăsaţi-l să se scurgă pe un şervet de bucătărie.

Prăjiţi ciupercile în grăsi­mea rămasă de la şuncă, apoi scoa- teţi-le pe o farfurie. Incingeţi alt ulei în care prăjiţi rondelele de cartofi cca. 5 minute, având grijă să nu se ardă, apoi adăugaţi ceapa şi continuaţi să prăjiţi totul încă 5 minute. Adăugaţi ciupercile. Turnaţi amestecul cu ouă şi prăjiţi totul la foc redus cca. 10 mi­nute.

Tăiaţi feliile de bacon bucăţi şi presăraţi-le peste mâncare. La final, presăraţi arpagicul verde.

Cartofi şi ciuperci la tigaie

Cartofi şi ciuperci la tigaie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.