Cartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii
PrinteazaCartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii din: carnati, cartofi, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa rosie, ardei, rosii, salvie si patrunjel.
- 12 carnati cabanos
- 1,2 kg cartofi mari
- 1⁄2 lingura ulei de masline
- 1 lingura ulei de floarea-soarelui
- 4 catei de usturoi
- 2 cepe rosii
- 3 ardei rosii
- 2 conserve de rosii intregi x 400 g
- frunze de salvie
- o mana de patrunjel tocat
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 6/200°C. Inteapa cu furculita1,2 kg cartofi mari, cu coaja, si coace-i la microunde in 6 transe, la semnul high, 20 min, apoi coace-i la cuptor 3⁄4 ora, intorcandu-i de doua ori.
Lasa-i sa se raceasca 10 min, taie-i jumatati, scoate cu lingura miezul (pentru felul 2) – lasand cca 5mm miez pe coaja.
Taie cojile in sferturi, da-le prin 1⁄2 lingura ulei de masline si coace-le la cuptor pe hartie pergament,15-20 min, pana devin crocante.
Intre timp, incinge 1 lingura ulei intr-o tigaie, adauga 4 catei de usturoi, tocati, 2 cepe rosii, rondele, 3 ardei rosii, tocati, si caleste 5 min.
Pune 12 carnati cabanos, taiati rondele groase, prajeste-i 10-12 min. Adauga 2 x 400 g rosii din conserva, 6 frunze de salvie, tocate, si fierbe la foc mic 15-20 min., pana se ingroasa.
Pune o mana de patrunjel tocat. Serveste amestecul cu carnati cu cojile de cartofi crocante si presara sare de mare.
Cartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii
Pofta buna!