Cartofi copti cu carne
PrinteazaCartofi copti cu carne din: carne de berbecut, carne de vita, carne de porc, ceapa, cartofi, grasime de porc, morcov, grasime de porc, morcov, vin, cuisoare, foaie de dafin, usturoi, piper, sare.
- 300 g carne berbecut (macra)
- 300 g carne de vita (macra)
- 300 g carne de porc (macra)
- 250 g o ceapa pentru marinata
- 1 kg cartofi
- 40 g grasime de porc
- un morcov
- 1/2 l vin alb sec
- 6 cuisoare
- o foaie de dafin
- un catel de usturoi
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Toate felurile de carne se taie cubulete, morcovul curatat se taie rondele.
Carnea se amesteca cu morcovul, ceapa tocata, cu cuisoarele, cu un catel de usturoi si cu o foaie de dafin.
Se pune sare, piper, se toarna vin, se acopera si se lasa peste noapte.
Ceapa si cartofii se curata si se taie rondele. Se unge tava cu un strat gros de grasime, se pun jumatate din cartofi, ceapa, sare si piper.
Deasupra se pune carnea, apoi cartofii si ceapa ramase; se mai drege o data cu sare si piper.
Marinata se trece prin sita si se toarna peste cartofi. Forma se acopera bine, se pune in partea din centru a cuptorului.
Cartofii cu carne se coc la temperatura de 200C. pana sunt gata.
Cartofi copti cu carne
Pofta buna!