Cartofi copti cu carne

Printeaza

Cartofi copti cu carne din: carne de berbecut, carne de vita, carne de porc, ceapa, cartofi, grasime de porc, morcov, grasime de porc, morcov, vin, cuisoare, foaie de dafin, usturoi, piper, sare.

 

Ingrediente:Cartofi_copti_cu_carne

  • 300 g carne berbecut (macra)
  • 300 g carne de vita (macra)
  • 300 g carne de porc (macra)
  • 250 g o ceapa pentru marinata
  • 1 kg cartofi
  • 40 g grasime de porc
  • un morcov
  • 1/2 l vin alb sec
  • 6 cuisoare
  • o foaie de dafin
  • un catel de usturoi
  • piper negru macinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Toate felurile de carne se taie cubulete, morcovul curatat se taie rondele.

Carnea se amesteca cu morcovul, ceapa tocata, cu cuisoarele, cu un catel de usturoi si cu o foaie de dafin.

Se pune sare, piper, se toarna vin, se acopera si se lasa peste noapte.

Ceapa si cartofii se curata si se taie rondele. Se unge tava cu un strat gros de grasime, se pun  jumatate din cartofi, ceapa, sare si piper.

Deasupra se pune carnea, apoi cartofii si ceapa ramase; se mai drege o data cu sare si piper.

Marinata se trece prin sita si se toarna peste cartofi. Forma se acopera bine, se pune in partea din centru a cuptorului.

Cartofii cu carne se coc la temperatura de 200C. pana sunt gata.

 

Cartofi copti cu carne

Cartofi_copti_cu_carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.