Cartofi copţi cu chilli vegetarian
PrinteazaCartofi copţi cu chilli vegetarian din: cartofi, ulei de masline, ceapa rosie, ardei gras, condimente cajun, fasole, supa de legume, ciocolata si smantana.
- 4 cartofi medii, curatati, fiecare taiati in 8 felii, pe lung
- 4 lingurite ulei de masline
- 1 ceapa rosie, tocata grosier
- 1 ardei gras galben, tocat grosier
- 1 lingura de condimente Cajun
- 800 g de fasole mixta din conserva
- 150 ml supa de legume
- 1 lingura de ciocolata neagra, tocata
- 4 linguri de smantana semidegresata
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 220°C/gaz 7. Amestecă feliile de cartofi cu 2 linguriţe de ulei de măsline şi împrăştie-i într-o tavă încăpătoare, într-un singur strat.
Dă-i la cuptor 30-35 de minute, întorcându-i la jumătatea intervalului, până se rumenesc şi devin aurii.
Intre timp, pentru chili, încinge uleiul rănsas într-o cratiţă şi sotează ceapa şi ardeiul timp de 5 minute.
Adaugă condimentele Cajun, fasolea, roşiile şi supa. Acoperă cu un capac şi fierbe totul timp de 15-20 de minute.
Stinge focul şi presară ciocolata peste amestecul de fasole, apoi amestecă bine, până se topeşte. Serveşte chili în boluri cu smântână şi cartofi copţi.
Cartofi copţi cu chilli vegetarian
Pofta buna!