Cartofi copti cu capere
PrinteazaCartofi copti cu capere din: cartofi, capere, masline, cimbru, rozmarin, ulei de masline si otet de vin.
- un kg cartofi
- o jumatate de cana de capere
- o cana de masline
- o lingura frunze de cimbru
- putin rozmarin
- 6 linguri ulei de masline
- o lingura de otet de vin alb
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 240 de grade sau treapta 9.
Fierbe cartofii pana devin usor fragezi, cam 12 minute. Scurge-i de apa, taie-i in doua, apoi pune-i intr-un bol. Adauga caperele, maslinele si ierburile aromate, o mare parte din ulei, sare si piper. Amesteca.
Pune intr-o tava hartie de copt si asaza cartofii intr-un singur strat. Amesteca otetul cu uleiul ramas, stropeste cartofii si tine-i la cuptor 30 de minute.
Pofta buna!