Cartofi copti cu fasole
PrinteazaCartofi copti cu fasole din: cartofi, fasole, ceapa, costita, boia, sos, rosii.
- 6 cartofi dulci
Pentru fasole:
- 200 g costiţă afumată, tăiată cuburi
- 1 ceapă, tocată
- 2 linguri boia iute
- 300 g sos pentru friptură la grătar, borcan de cumpărat
- 400 g conservă de roşii în suc
- 400 g conservă fasole albă
- 400 g conservă fasole roşie
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200C.
Spală cartofii dulci, aşază-i în îava de copt, presară sare şi dă la cuptor maximum 1 oră. Sau înveleşte-i în folie de aluminiu pusă în dublu şi aşază-i pe jar până când se pătrund.
Prăjeşte costiţa într-un vas larg 3 minute, adaugă ceapa, boiaua şi prăjeşte încă 3 minute. Adaugă sosul, roşiile şi fasolea, potriveşte gustul de sare şi adu la punctul de fierbere.
Acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 20 minute.
Pofta buna!