Cartofi copti cu migdale si busuioc
PrinteazaO reteta delicioasa de cartofi cu: sare, chimen, ulei, migdale, busuioc, smantana, piper.
- 1 kg cartofi
- sare
- chimen
- 4 linguri de ulei
- 60 g fulgi de migdale
- câteva frunze de busuioc
Sosul cu verdeţuri:
- 2 cutii de smântână (150 ml fiecare)
- sare
- piper
- 1 legatura busuioc
Mod de preparare:
Se folosesc cartofii de aceeaşi mărime (medie). Se spală, se curăţă de coajă şi se taie jumătăţi. Se usucă şi se pun într-un castron. Se stropesc cu ulei, se adaugă chimen, sare şi se amestecă.
Se pun cartofii în tava de copt şi se pun în cuptorul preîncălzit, la 130° C. Se coc aproximativ 35 de minute. La jumătatea timpului, se pun şi fulgii de migdale (sau migdalele tocate). Intre timp se prepară sosul de busuioc. Se amestecă smântână cu busuiocul tocat mărunt, cu sare şi piper. Se amestecă şi se repartizează în castroane.
Se pun cartofii pe farfurii şi se garnisesc cu frunze de busuioc.
Cartofi copti cu migdale si busuioc
Pofta buna!