Cartofi copti cu sos de ciuperci
PrinteazaCartofi copti cu sos de ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, unt, supa, smantana, faina, ardei, patrunjel, sare, piper.
- 4 cartofi
- 300 g ciuperci champignon
- 3 cepe mijlocii
- 2 linguri unt
- 150 ml supă de legume
- 100 g smântână
- 1 linguriţă făină
- 1 linguriţă ardei tocat
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Speli cartofii, îi înveleşti în folie de aluminiu, îi aşezi în tavă şi îi coci 1 oră, în cuptorul încins la 200°C (foc iute).
Cureţi şi speli ceapa şi ciupercile. Tai ciupercile în felii subţiri, iar ceapa mărunt. Le căleşti 10 minute, la foc mediu, în untul topit. Torni supa fierbinte şi mai laşi pe foc 10 minute, amestecând din când în când.
Când sosul a scăzut, iar ingredientele s-au înmuiat, reduci intensitatea focului şi pui smântână amestecată cu făina şi ardeiul tocat. Laşi să mai fiarbă 1/2minut, apoi sărezi şi condimentezi sosul după gust.
Cureţi cartofii şi îi aduci la masă cu sosul cald şi verdeaţă.
Pofta buna!