Cartofi copti cu sos de marar
PrinteazaCartofi copti cu sos de marar din: cartofi, ulei, usturoi, boia, ceapa, ulei, faina, marar, faina, sare, piper.
- 12 cartofi
- 150 ml ulei
- 1 lingură usturoi pisat
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 legătură ceapă verde
- sare
- piper
Sos:
- câte 1 lingură ulei şi făină
- 1/2 linguriţă zahăr
- 2 legături mărar
- 1 ceapă
- 1 linguriţă oţet de mere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun cu coajă la copt. Când s-au înmuiat, se scot şi se lasă la răcit. Se taie în 1/2 şi se scoate cu o linguriţă o parte din miez.
Se pun într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se stropesc cu ulei. Se pune în fiecare puţin usturoi pisat, sare, boia şi se dă tava la cuptor 15 minute. Se presară cu ceapă verde tocată mărunt şi se aşază pe un platou cald.
Deasupra se toarnă sosul preparat astfel: se rumeneşte ceapa în ulei, se adaugă făina, oţetul, mărarul tocat şi celelalte ingrediente puse pe rând.
Se lasă câteva minute pe foc şi se amestecă.
Pofta buna!