Cartofi copti cu sos de somon si avocado

Printeaza

Cartofi copti cu sos de somon si avocado din: cartofi, sare, piper, ulei, folie de aluminiu, ceapa, usturoi, marar, busuioc, patrunjel, tarhon, somon afumat, lamaie, iaurt grecesc, smantana, avocado, creveti, busuioc.

Ingrediente:Cartofi copti cu sos de somon si avocado din: cartofi, sare, piper, ulei, folie de aluminiu, ceapa, usturoi, marar, busuioc, patrunjel, tarhon, somon afumat, lamaie, iaurt grecesc, smantana, avocado, creveti, busuioc

  • 8 cartofi sare
  • piper măcinat ulei
  • folie de aluminiu

Pentru umplutură:

  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • câte 1 linguriţă de mărar, busuioc, pătrunjel, tarhon
  • 200 g somon afumat
  • 1/2 lămâie
  • 150 ml iaurt grecesc
  • 150 ml smântână
  • 1 avocado copt bine
  • 100 g creveţi fierţi
  • frunze de busuioc (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Speli bine cartofii, îi ştergi, îi ungi cu ulei, îi sărezi şi îi înveleşti în folie de aluminiu. Ii coci o oră în cuptorul încălzit înainte. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le toci mărunt. La fel procedezi cu verdeaţa.

Somonul îl tai cubuleţe, mai puţin o felie pe care o tai în fâşii. Amesteci zeama de lămâie cu iaurtul şi smântână, ceapa şi usturoiul. Pui verdeaţa tocată şi cubuleţe de somon. Condimentezi după gust cu sare şi piper.

Cureţi avocado şi tai pulpa cubuleţe. Scoţi cartofii din folie, îi crestezi şi îndepărtezi uşor marginile. Torni sos în mijlocul fiecărui cartof, apoi garniseşti cu fâşii de somon, cubuleţe de avocado şi creveţi.

Ornezi cu frunzuliţe de busuioc şi mărar.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.