Cartofi copti cu tzatziki
PrinteazaCartofi copti cu tzatziki: cartofi, castraveti, marar, usturoi, ulei de masline, iaurt, sare si unt.
- 4 cartofi mari
- 8 castraveti
- o legatura marar
- 5-6 catei usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 300 g iaurt grecesc
- sare
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb în coajă în apă cu sare. Se scot şi se taie pe jumătate. Se ung cu unt şi se presară cu sare. Se aşază în tava tapetată cu folie de aluminiu şi se dau la cuptor 30 de minute.
Se spală castraveţii, se curăţă şi se taie mărunt. Se storc de suc si se amestecă cu sare şi usturoi pisat. Intr-un bol, se amestecă iaurtul cu 2 linguri de ulei de măsline, sare şi mărar. Se adaugă şi castraveţii şi se lasă la rece. Se scot cartofii şi se servesc cu sosul tzatziki.
Cartofi copti cu tzatziki
Pofta buna!