Cartofi copti cu verdeata

Printeaza

Cartofi copti cu verdeata din: cartofi, ardei, fenicul, masline, ceapa, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Cartofi copti cu verdeata

  • 8 cartofi de mărime medie
  • 1 ardei iute
  • 1 rădăcină de fenicul
  • 8 măsline negre
  • 4 rămurele de mărar
  • 2 rămurele de pătrunjel
  • 1 ceapă verde
  • 6 boabe de piper roşu
  • 1/2 linguriţă piper negru
  • 1 linguriţă turmeric
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă sare

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii în coajă, se presară cu sare şi se pun la cuptor, într-un vas de iena acoperit, pentru 40 de minute, la 200°C. Când sunt copţi, se scot şi se lasă să se răcească, apoi se decojesc şi se taie în 2-4 bucăţi.

Se spală feniculul, ceapa, ardeiul, mărarul şi pătrunjelul, se toacă mărunt şi se pun peste cartofi, într-un vas mai mare. Se adaugă măslinele, piperul negru măcinat, turme-ricul, piperul roşu, uleiul de măsline şi un praf de sare.

Se amestecă bine toate ingredientele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.