Cartofi copti cu verdeata
PrinteazaCartofi copti cu verdeata din: cartofi, ardei, fenicul, masline, ceapa, sare, piper, ulei.
- 8 cartofi de mărime medie
- 1 ardei iute
- 1 rădăcină de fenicul
- 8 măsline negre
- 4 rămurele de mărar
- 2 rămurele de pătrunjel
- 1 ceapă verde
- 6 boabe de piper roşu
- 1/2 linguriţă piper negru
- 1 linguriţă turmeric
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă sare
Mod de preparare:
Se spală cartofii în coajă, se presară cu sare şi se pun la cuptor, într-un vas de iena acoperit, pentru 40 de minute, la 200°C. Când sunt copţi, se scot şi se lasă să se răcească, apoi se decojesc şi se taie în 2-4 bucăţi.
Se spală feniculul, ceapa, ardeiul, mărarul şi pătrunjelul, se toacă mărunt şi se pun peste cartofi, într-un vas mai mare. Se adaugă măslinele, piperul negru măcinat, turme-ricul, piperul roşu, uleiul de măsline şi un praf de sare.
Se amestecă bine toate ingredientele.
Pofta buna!