Cartofi Copți cu Hrean și Smântână

Printeaza

Cartofi Copți cu Hrean și Smântână: o alegere excelentă pentru o garnitură aromată și cremoasă. Acest fel de mâncare combină gustul intens al hreanului cu textura bogată a smântânii, transformând simplii cartofi copți într-o experiență culinară deosebită.

Timp de preparare

  • Pregătire: 10 minute
  • Gătire: 1 oră
  • Total: 1 oră 10 minute

Ingrediente

  • Cartofi (6 bucăți medii) – spălați și înțepați cu furculița
  • Hrean proaspăt (2 linguri) – ras fin
  • Smântână (200 ml) – pentru gătit sau fermentată, după preferințe
  • Ulei de măsline – pentru uns
  • Sare și piper – după gust
  • Pătrunjel proaspăt – tocat, pentru garnitură

Mod de Preparare

Pregătirea cartofilor:

Preîncălzește cuptorul la 200°C.

Unge cartofii cu ulei de măsline și sărează-i ușor.

Așază cartofii pe o tavă de copt și dă-i la cuptor pentru aproximativ 1 oră, sau până când sunt frumos rumeniți și moi la interior.

Prepararea amestecului de hrean și smântână:

Într-un bol mic, combină smântâna cu hreanul ras. Amestecă bine până la omogenizare.

Asezonează cu sare și piper după gust.

Servirea:

Odată ce cartofii sunt gata, scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcorească puțin.

Taie un capac la partea superioară a fiecărui cartof și scobește ușor cu o linguriță pentru a face loc amestecului de smântână și hrean.

Umple cartofii cu amestecul de smântână și hrean.

Presară pătrunjelul tocat deasupra pentru un plus de culoare și prospețime.

Cartofi Copți cu Hrean și Smântână

  • Carne la grătar sau pește – Acești cartofi merg excelent alături de o porție de carne sau pește la grătar, oferind un echilibru între savoarea intensă a hreanului și delicatețea cărnii.
  • Vin alb sec – Un Chardonnay sau un Sauvignon Blanc răcit ar complementa minunat gustul picant al hreanului.

Valori Nutriționale (per porție)

  • Calorii: aproximativ 280 kcal
  • Proteine: 5 g
  • Grăsimi: 14 g
  • Carbohidrați: 35 g

Sunt o alternativă interesantă la clasicii cartofi copți, aducând o explozie de gusturi ce vor satisface chiar și cele mai exigente papile gustative.

Este un fel de mâncare simplu de preparat, dar cu un impact mare în orice masă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.