Cartofi copti in untura de gasca

Printeaza

Cartofi copti in untura de gasca din: cartofi, untura de gasca, ulei, sare grunjoasa.

 

Ingrediente: 

  • 3kg de cartofi, tăiaţi cuburi mari
  • 175g untură de gâscă
  • 4 linguri ulei
  • sare grunjoasă

 

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii 5 minute în apă sărată, până încep să se înmoaie.

Scurge-i bine, pune-i la loc în oală şi agită-i pentru a se înfoia la exterior. (Astfel se vor coace mai crocanţi)

Incinge cuptorul la 180°C. Pune untura de gâscă şi uleiul într-o tavă mare şi încălzeşte-le 8-10 minute, până când untura se topeşte, iar întregul amestec devine foarte fierbinte.

Scoate tava din cuptor, pune cu grijă în ea cartofii şi tăvăleşte-i prin amestecul de untură şi ulei, apoi preasara sare grunjoasa.

Răspândeşte-i cât mai mult, în funcţie de cât îţi permite tava şi coace-i 45 de minute, întorcându-i frecvent, astfel încât să se rumenească uniform.

 

Cartofi copti in untura de gasca

Cartofi_copti_in_untura_de_gasca

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buni cartofii copti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.