Cartofi copti in untura de gasca
PrinteazaCartofi copti in untura de gasca din: cartofi, untura de gasca, ulei, sare grunjoasa.
Ingrediente:
- 3kg de cartofi, tăiaţi cuburi mari
- 175g untură de gâscă
- 4 linguri ulei
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Fierbe cartofii 5 minute în apă sărată, până încep să se înmoaie.
Scurge-i bine, pune-i la loc în oală şi agită-i pentru a se înfoia la exterior. (Astfel se vor coace mai crocanţi)
Incinge cuptorul la 180°C. Pune untura de gâscă şi uleiul într-o tavă mare şi încălzeşte-le 8-10 minute, până când untura se topeşte, iar întregul amestec devine foarte fierbinte.
Scoate tava din cuptor, pune cu grijă în ea cartofii şi tăvăleşte-i prin amestecul de untură şi ulei, apoi preasara sare grunjoasa.
Răspândeşte-i cât mai mult, în funcţie de cât îţi permite tava şi coace-i 45 de minute, întorcându-i frecvent, astfel încât să se rumenească uniform.
Cartofi copti in untura de gasca
Pofta buna!
Foarte buni cartofii copti