Cartofi copţi cu migdale si busuioc
PrinteazaO reteta de cartofi copti cu migdale si busuioc din: cartofi, sare, chimen, ulei, fulgi de migdale, frunze de busuioc, smantana, sare, piper alb si busuioc.
- 1 kg cartofi
- sare
- chimen
- 4 linguri ulei
- 60 g fulgi de migdale
- cateva frunze de busuioc
sosul cu verdeturi:
- 2 cutii de smantana (150 ml fiecare)
- sare
- piper alb
- 1 legatura busuioc
Mod de preparare:
Se folosesc cartofii de aceeaşi mărime (medie). Se spală, se curăţă de coajă şi se taie jumătăţi. Se usucă şi se pun într-un castron. Se stropesc cu ulei, se adaugă chimen, sare şi se amestecă.
Se pun cartofii în tava de copt şi se pun în cuptorul preîncălzit, la 130° C. Se coc aproximativ 35 de minute. La jumătatea timpului, se pun şi fulgii de migdale (sau migdalele tocate). Intre timp se prepară sosul de busuioc.
Se amestecă smântână cu busuiocul tocat mărunt, cu sare şi piper. Se amestecă şi se repartizează în castroane. Se pun cartofii pe farfurii şi se garnisesc cu frunze de busuioc.
Cartofi copţi cu migdale si busuioc
Pofta buna!