Cartofi copţi, cu parmezan şi maioneză
PrinteazaCartofi copţi, cu parmezan şi maioneză din: maioneza, parmezan, usturoi, marar, sare, paprika, piper alb, cartofi, ceapa rosie, unt.
Ingrediente:
- 1/4 cana maioneza
- 1 lingura parmezan ras
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- 1 lingurita marar tocat
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita paprika
- 1/4 lingurita piper alb macinat
- 2 cartofi de copt mari
- 1 ceapa rosie mica (cam cat un ou)
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Tăiaţi cartofii în rondele de 7-8 mm grosime. Tăiaţi ceapa rondele subţiri; separaţi rondelele.
Combinaţi bine într-un castron primele 7 ingrediente, puneţi feliile de ceapă şi cartofi, amestecaţi bine.
Impărţiţi în două amestecul şi aşezaţi fiecare porţie în mijlocul unei bucăţi de folie de aluminiu (dacă nu aveţi folie groasă, puneţi- o dublă).
Puneţi câte 1 lingură de unt în fiecare pachet şi adunaţi folia bine deasupra cartofilor, ca pe o punguţă.
Puneţi pacheţelele pe grătar, la cca 15 cm desupra jarului. Lăsaţi să se coacă cca 30 de min, întorcând o dată.
Cartofi copţi, cu parmezan şi maioneză
Pofta buna!