Cartofi copti cu peste
PrinteazaCartofi copti cu peste din: cartofi, supa de legume, fileuri de peste, capere, rosii, ardei iute, patrunjel, nucsoara, usturoi, vin alb, dafin, morcovi, fenicul, ulei de masine, sare, piper, parmezan, telina, gulie.
- 8 cartofi
- un litru supă de legume
- 600 g fileuri de peşte
- 30 g capere
- 250 g roşii cherry
- un ardei iute
- o legătură de pătrunjel
- 3 g nucşoară
- 6 căţei de usturoi
- 250 ml vin alb sec
- o frunză de dafin
- doi morcovi
- un fenicul
- 100 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- sos de parmezan
- ţelină
- gulie
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se pun într-o oală şi se fierb 15 minute împreună cu frunza de dafin şi morcovii.
Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se pasează într-un bol. Se adaugă un căţel de usturoi pisat, sare, piper şi puţin ulei de măsline.
Peştele se spală, se scurge de apă, se taie bucăţele şi se pune într-un bol. Se adaugă ulei de măsline, sare, piper, usturoi feliat, capere, fenicul, nucşoară şi ardei iute tocate.
Se îndepărtează mijlocul cartofilor, se umplu cu amestecul din bol şi se aşază într-o tavă.
Se toarnă vinul, se aşază roşiile cherry, se presară cu pătrunjel tocat şi se introduc în cuptorul încins pentru 20-25 de minute.
Se lasă să se răcească apoi se servesc.
Cartofi copti cu peste
Pofta buna!