Cartofi copti cu prune si caramel

Printeaza

Cartofi copti cu prune si caramel din: cartofi, prune uscate, zahar, apa rece, sare, ulei.

Ingrediente:

  • un kg de cartofi
  • 150 g prune uscate fara samburi
  • 50 g zahar
  • 90 ml de apa rece
  • sare
  • 3 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Se curata cartofii si se taie cuburi sau sferturi, depinde cat de mari sunt. Se fierb in apa cu sare, timp de zece minute.

Se incinge cuptorul la maxim, se pregateste o tava care va merge la cuptor, cartofii, fierti pe jumatate, se strecoara si se pun in tava, se stropesc bine cu ulei, se amesteca si se dau la cuptor, pe treapta cea mai de sus a cuptorului, timp de aproximativ 50-65 de minute, pana cand cartofii sunt rumenip frumos.

Din cand in cand, se scot si se amesteca pentru a se rumeni pe toate partile.

Cand sunt aproape gata, se scot, se presara prunele printre ei si se sareaza, dupa care se pun la loc si se mai coc timp de cinci minute.

Intre timp, se pregateste caramelul: intr-o tigaie antiaderenta se caramelizeaza zaharul, la foc mic.

Cand capata o culoare aramie, se ia de pe foe si se adauga cu grija apa rece, dupa care se pune la loc pe foc, pana cand zaharul se topeste complet.

Se servesc cartofii stropiti cu sosul caramel.

 

 

Cartofi copti cu prune si caramel

Cartofi_copti_cu_prune_si_caramel

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.