Cartofi copti si umpluti
PrinteazaCartofi copti si umpluti din: cartofi, unt, oua, branza, sunca, piper, sare, ciuperci, smantana.
- 6-8 cartofi mai mari
Pentru umplutura 1:
- 1 lingură unt
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură brânză rasă
- 50-100 g şuncă
- piper măcinat
- sare
Pentru umplutura 2:
- 1 lingură unt
- 2 gălbenuşuri
- 100 g ciupercuţe fierte
- 1 lingură smântână
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se aleg mai mari şi cu o suprafaţă cât mai netedă. Se coc bine, după care se scot şi se taie la unul dintre capete un capac. Pe acolo, cu o linguriţă se scoate o parte din conţinut.
Separat, se pregăteşte umplutura (una dintre cele două variante). Mentionăm că şunca sau ciupercutele se toacă foarte mărunt şi că se înglobează în pasta formată din restul ingredientelor şi din miezul scos din cartofi. Se obţine o pastă cu care se umplu cartofii goliţi de miez.
Cartofii umpluti, cu capacele puse la loc, se pun într-o tavă (preferabil din sticlă termorezistentă) şi se mai dau la cuptor câteva minute.
Se servesc calzi.
Pofta buna!