Cartofi copti cu sos de castraveti acri
PrinteazaO reteta de cartofi copti cu sos de castraveti acri din: cartofi, unt, ulei, castraveti acri, faina, lapte, chimen, lamaie, sare si piper.
- 12 cartofi de marime mijlocie
- 4 linguri unt
- 2 linguri ulei
- 4 castraveti acri
- 2 linguri faina
- 200 ml lapte
- 1 lingurita chimen
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălafi cartofii, înţepaţi-i cu o furculiţă de două, trei ori, apoi puneţi-i la copt, în cuptor, la foc potrivit. Pentru sos, rumeniţi 3 minute făina în ulei, apoi adăugaţi chimenul, sarea, piper şi laptele, pus treptat.
Amestecaţi încontinuu, ca să nu se formeze cocoloaşe. Când sosul este uniform şi începe să fiarbă, adăugaţi castraveţii tăiaţi în cubuleţe şi 100ml apă.
Amestecaţi şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc potrivit, 15 minute. După ce sosul a ajuns la consistenţa dorită, adăugaţi zeama de lămâie.
Scoateţi cartofii copţi din cuptor, tăiaţi-i în ju¬mătăţi, crestati-i şi puneţi pe fiecare câte puţin unt. Puneţi lângă cartofi sos de castraveti rece sau cald, după plac.
Cartofi copti cu sos de castraveti acri
Pofta buna!