Cartofi copti cu sos de smantana
PrinteazaCartofi copti cu sos de smantana din: cartofi, ulei, branza, smantana, usturoi, lamaie, sare, piper.
- 800 g cartofi dulci
- sare
- piper
- ulei de măsline
Pentru sos:
- 200 g brânză topită
- 200 ml smântână sau iaurt
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- piper alb
- zeamă de lămâie sau limetă
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se spală bine cartofii dulci şi cu coajă cu tot se taie rondele de cca 7-8 mm grosime.
Se pun într-un vas, se presară bine cu sare şi piper, se amestecă. Se stropesc cu ulei de măsline şi se amestecă până ce fiecare rondel este bine îmbrăcat cu ulei.
Se pun într-un strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade. Se coc 25-30 de minute, sau până ce cartofii încep să se rumenească.
Intre timp, pentru sos se omogenizează brânza topită cu smântână, se adaugă usturoiul zdrobit şi se asezonează cu sare, piper alb şi zeamă de lămâie.
La final se încorporează uleiul de măsline şi se serveşte alături de cartofii dulci copţi. Cartofii dulci astfel preparaţi se pot servi şi ca garnitură lângă orice preparat din carne.
Pofta buna!