Cartofi copti cu sos de usturoi
PrinteazaCartofi copti cu sos de usturoi din: cartofi, ardei, sunca, sare, sare grunjoasa, usturoi, ulei, iaurt cremos, zeama de lamaie, patrunjel, piper.
- 4 cartofi fainosi
- 1 ardei rosu
- 150 g sunca
- 20 g unt
- sare grunjoasa
pentru sos:
- 5 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 200 g iaurt cremos
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi dai prin răzătoarea mare.
Ii storci şi îi scurgi de zeamă. îi amesteci, într-un bot, cu făina şi grişul. Baţi ouăle şi le torni peste compoziţie.
Adaugi iaurtul, potriveşti de sare şi piper şi amesteci bine aluatul, încingi uleiul într-o tigaie, iei cu lingura din compoziţie şi pui chiftelele la prăjit pe ambele părţi, până capătă o culoare aurie.
Pentru sosul de smântână, amesteci toate ingredientele şi îl serveşti împreună cu chifteluţele calde sau reci.
Cartofi copti cu sos de usturoi
Pofta buna!