Cartofi copţi cu sos
PrinteazaCartofi copţi cu sos din: cartofi, miez de nuca, ceapa verde, branza de vaci, cas, lapte, ciuperci, dovlecel, ceapa, marar, smantana, unt, sare, piper, castraveti murati, menta verde.
- 4 cartofi
- 50 g miez de nuca
- o legatura ceapa verde
- 100 g branza de vaci
- 100 g cas
- 50 ml lapte
- 200 g ciuperci
- un dovlecel
- o ceapa
- o legatura de marar
- 100 ml smantana
- 50 g unt
- sare
- piper
- castraveti murati
- menta verde
Mod de preparare:
Cartofii se spală bine de nisip, se fierb în apă cu sare 15 minute, apoi se aşază într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Se acoperă cu folia, se introduc în cuptorul încins şi se mai coc 15-20 de minute. Ciupercile se spală, se toacă mărunt sau se taie felii şi se călesc în untul încins.
Dovlecelul se spală, se taie bucăţi, se fierbe în apă cu sare, se presează ca să elimine apa şi se pasează. Se răceşte, se amestecă bine cu brânza de vaci şi caşul ras, smântână, untul, nuca tocată, ceapa verde şi mărarul tocate şi se condimentează.
Cartofii se taie în jumătăţi, se pun pe o farfurie şi în mijlocul fiecăruia se pun ciupercile călite. Se toarnă deasupra sosul, se presară ceapa tocată şi se servesc imediat.
La sos se mai poate adauga menta tocata sau castraveti murati rasi si scursi de suc.
Cartofi copţi cu sos
Pofta buna!