Cartofi copţi cu ton
PrinteazaCartofi copţi cu ton din: cartofi, ton in ulei, salata rucola, ardei capia, ceapa verde, seminte de dovleac, seminte de susan, otet balsamic, ulei de masline, rosii cherry, sare, piper, menta, cimbru.
- 8 cartofi
- doua cutii ton in ulei
- 200 g salata rucola
- trei ardei capia
- o legatura ceapa verde
- 50 g seminte de dovleac
- 20 g seminte de susan
- otet balsamic
- doua linguri cu ulei de masline
- 8 rosii cherry
- sare
- piper
- menta
- cimbru
Mod de preparare:
Salata rucola se spală, se scurge de apă şi se pune într-un bol. Se adaugă uleiul de măsline, două linguri cu oţet balsamic şi seminţele de dovleac.
Ceapa se curăţă de frunzele veştede, se spală, se taie mărunt şi se pune în vas. Se presară seminţele de susan, se adaugă ardeii capia tăiaţi felii subţiri sau cubuleţe şi roşiile cherry tăiate sferturi.
Se presară sare şi piper după gust, se amestecă şi se păstrează la rece. Cartofii se spală bine ca să elimine nisipul şi pământtul, se fierb în apă cu sare până pcot fi pătrunşi cu dinţii unei furculiţce şi se scot într-un bol.
Se lasă să se răcească zece miniute, apoi se taie cu un cuţit în jumătate.
Pe fiecare jumătate de cartof se asaza bucati de ton scurs de ulei, gramajoare de salata si se servesc imediat.
Cartofi copţi cu ton
Pofta buna!
Cartofi cu ton vreau sa fac si eu