Cartofi copti umpluti cu ciuperci
PrinteazaCartofi copti umpluti cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ardei, piper, boia, sare, ulei, usturoi, patrunjel, rosii cherry.
Ingrediente:
- 8 cartofi de dimensiune medie
- 200 g ciuperci champignon
- 1 ardei gras roşu
- piper măcinat
- boia iute
- sare
- 2 linguri ulei de măsline
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- câteva roşii cherry
Mod de preparare Cartofi copti umpluti cu ciuperci:
Se spală cartofii, se şterg cu un şervet şi se coc în cuptor, la foc mediu (180°C), 30-40 de minute.
Intre timp, se curăţă ciupercile şi ardeiul, se spală, se taie şi se călesc în uleiul de măsline, în prealabil încins într-o tigaie.
Când ciupercile şi ardeii s-au înmuiat, se ia vasul de pe foc şi se condimentează cu piper, boia şi usturoiul curăţat şi zdrobit.
Se scot cartofii din cuptor, iar fiecăruia i se face câte o tăietură pe lungime. în deschizătura creată, se pune o parte din compoziţia cu ciuperci. Se introduc din nou cartofii în cuptor şi se mai lasă 10-15 min.
Se scot apoi cartofii copţi pe un platou şi se decorează cu pătrunjel verde tocat. Printre ei se pune compoziţia cu ciuperci rămasă.
Se pot servi cu o salată de roşii cherry, dar şi ca garnitură la un preparat din peşte.
Pofta buna!