Cartofi copti umpluti cu ciuperci

Printeaza

Cartofi copti umpluti cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ardei, piper, boia, sare, ulei, usturoi, patrunjel, rosii cherry.

Ingrediente:

  • 8 cartofi de dimensiune medie
  • 200 g ciuperci champignon
  • 1 ardei gras roşu
  • piper măcinat
  • boia iute
  • sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • câteva roşii cherry

 

Mod de preparare Cartofi copti umpluti cu ciuperci:

Se spală cartofii, se şterg cu un şervet şi se coc în cuptor, la foc mediu (180°C), 30-40 de minute.

Intre timp, se curăţă ciupercile şi ardeiul, se spală, se taie şi se călesc în uleiul de măsline, în prealabil încins într-o tigaie.

Când ciupercile şi ardeii s-au înmuiat, se ia vasul de pe foc şi se condimentează cu piper, boia şi usturoiul curăţat şi zdrobit.

Se scot cartofii din cuptor, iar fiecăruia i se face câte o tăietură pe lungime. în deschizătura creată, se pune o parte din compoziţia cu ciuperci. Se introduc din nou cartofii în cuptor şi se mai lasă 10-15 min.

Se scot apoi cartofii copţi pe un platou şi se decorează cu pătrunjel verde tocat. Printre ei se pune compoziţia cu ciuperci rămasă.

Se pot servi cu o salată de roşii cherry, dar şi ca garnitură la un preparat din peşte.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.