Cartofi copti umpluti cu carne de curcan
PrinteazaCartofi copti umpluti cu carne de curcan din: cartofi dulci, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, carne tocata de curcan, fasole in sos de chili, sare, piper, boia, chili, piper cayenne, chimen, fulgi de ardei rosu.
- 8 cartofi dulci
- 3 linguri de ulei de masline
- ½ ceapa rosie, cuburi
- 3 catei de usturoi, tocat
- 500gr carne tocata de curcan
- 350gr fasole in sos de chili
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita piper negru
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 lingurita praf de chili
- ½ lingurita piper cayenne
- ½ lingurita chimen
- ¼ lingurita fulgi de ardei rosu
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C.
Ungeti cartofii dulci cu 2 linguri de ulei de masline si puneti intr-o tava pe hartie de copt. Dati la cuptor pentru 35-40 minute.
Intre timp, pregatiti carnea de curcan. Adaugati 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu, se adauga ceapa, gatiti timp de 3-5 minute, apoi se adauga usturoiul tocat.
Gatiti timp de 1-2 minute, apoi se adauga carnea de curcan. Gatiti aproximativ 8-10 minute. Scurgeti grasimea, adaugati fasolea si condimentele. Dati focul la mic si gatiti cateva minute.
Scoateți cartofii dulci din cuptor si lasati sa se raceasca 10 minute.
Feliati pe jumatate, apoi scoateti scobiti miezul. Umpleti cu carne de curcan si adaugati topping-uri, dupa preferinta.
Pofta buna!