Cartofi copti umpluti cu sparanghel

Printeaza

Cartofi copti umpluti cu sparanghel din: cartofi, sare, sparanghel, supa, ulei, tarhon, vin, paine, branza.

Ingrediente:Cartofi_copti_umpluti_cu_sparanghel

  • 8 cartofi mari pentru fiert
  • sare
  • 1 kg sparanghel verde
  • 750 ml supă de legume
  • 3 linguri de ulei de unt
  • 1 legătură de tarhon
  • 2 cl vin de Madeira
  • 2 felii de pâine de secară integrală
  •  2 linguri de ulei
  • 200 g brânză

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se fierb în apă puţin sărată timp de circa 25 de minute. Intre timp, se spală sparanghelul şi se îndepărtează capetele lemnoase. Tijele curăţate se taie în bucăţi şi se fierb aproximativ 12 minute în supa de legume clocotită.

Sparanghelul se scoate din supă şi se lasă la scurs., Cartofii se scurg, se taie în jumătăţi şi se golesc cu atenţie de miez.

In continuare, sparanghelul se căleşte în uleiul de unt încins. Tarhonul se spală, se scutură de apă, se toacă mărunt şi se adaugă în tigaie împreună cu vinul.

Pâinea se fărâmiţează şi se amestecă cu uleiul. Cartofii se umplu apoi cu sparanghelul şi cu firimiturile de pâine, iar pe deasupra se presară brânza.

La final, cartofii umpluţi se coc circa 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200 °C (pe şina din mijloc).

Cartofi copti umpluti cu sparanghel

Cartofi_copti_umpluti_cu_sparanghel

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.